open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva
Tuča migranata u Miralu izmakla kontroli: Pakistanac nožem izbo sunarodnjaka
Nožem s oštricom dugom 10 centimetara zadao mu četiri ubodne povrede u grudni koš i stomak 
23.08.2019. u 17:08
get url
text

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša jučer rano ujutro su na području ove općine uhapsili 22-godišnjeg K.N. iz Pakistana koji je noć ranije u prihvatnom centru za migrante Miral, nožem pokušao ubiti drugog migranta, također Pakistanca.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona su im danas predali osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pokušaj ubistva.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je 22.augusta, oko 00.05 sati, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I. M., u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice oko 10 centimetara koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i stomaka. Tom prilikom je I.M. zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je podvrgnut operativnom zahvatu u Kantonalnoj bolnici u Bihaću - naveli su iz Tužilaštva.

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog, a u toku dana, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom K.N.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.