open-navfaktor-logo
search
Skupština UN-a
Trumpovo hvalisanje izazvalo smijeh
Donald Trump je u svom obraćanju Generalnoj skupštni istaknuo američke pozitivne pomake pod njegovim čelništvom, izazivajući smijeh među prisutnim
25.09.2018. u 18:48
get url
text
Donald Trump

Predsjednik Donald Trump danas je na Skupštini UN-a poručio čelnicima da američka ekonomija "doživljava ekspanziju kao nikada ranije" i da je njegova administracija ostvarila više u manje od dvije godine koliko je na vlasti od bilo koje ranije administracije. Njegovo hvalisanje izazvalo je smijeh među brojnim šefovima država i vlada i delegatima u publici tokom govora.

- Nisam očekivao takvu reakciju, ali to je u redu - rekao je na to Trump.

On je izjavio da su SAD sada "snažnija, sigurnija i bogatija zemlja" nego kada je preuzeo dužnost u januaru 2017. Kazao je: "Mi stojimo iza Amerike i američkog naroda i također stojimo iza svijeta".

Trump je također izjavio da se neće sastati s iranskim čelništvom "dok oni ne promijene svoj ton".

Odgovarajući na novinarska pitanja po dolasku u sjedište UN-a, Trump je izjavio da se iransko čelništvo ponaša "veoma loše", dodajući da su SAD učinile "brojne stvari" po pitanju Irana, među kojima je i uvođenje sankcija.

Trump je izjavio da poštuje pravo svake zemlje da provodi vlastite običaje, uvjerenja i tradiciju. Dodao je da Sjedinjene Države nikada neće govoriti ostalim narodima kako da žive, rade ili se mole.

Trump je, međutim, kazao da Sjedinjene Države očekuju od drugih zemalja da "zauzvrat poštuju američki suverenitet".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.