open-navfaktor-logo
search
Samo ručak
Trump tvrdi da neće imati bilateralni susret s Putinom u Parizu
Američki predsjednik Donald Trump izjavo je da će biti na zajedničkom ručku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom između ostalih čelnika tokom planirane posjete Parizu, ali da nikakav sastanak dvojice šefova država nije planiran
08.11.2018. u 11:49
get url
text
Donald Trump

- Bit ćemo na ručku, sli siguran sam da će mnogo ljudi biti tu - izjavio je Trump na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje da li će se sastati s Putinom u Parizu, gdje se očekuje da se američki predsjednik Donald Trump izjavo je da će biti na zajedničkom ručku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, gdje se očekuje da se u nedjelju okupi više od 60 svjetskih čelnika na ceremoniji obilježavanja stoljetnice kraja Prvog svjetskog rata.

- Ne vjerujem da imamo bilo kakav planirani sastanak u Parizu - izjavio je Trump, pojašnjavajući kako neće biti dovoljno vremena za to uzimajući u obzir njegov kratki  boravak u Francuskoj.

- Veoma skoro nakon toga ponovo ćemo se sastati na samitu G20. I to je prilika za bilateralni susret kome  se obojica nadamo - kazao je. 

Kremlj je objavio u srijedu da će Putin i Trump imati kratki radni ručak u Jelisejskoj palati, dok se duži i širi razgovori očekuju na samitu Grupe 20 industrijskih sila krajem mjeseca u Argentini, prenosi Xinhua.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.