Nesvakidašnji susret

Trump sutra stiže u višednevnu zvaničnu posjetu Velikoj Britaniji

Objavljeno: 02.06.2019. u 14:55

Domaćin susreta je 93-godišnja kraljica Elizabeth II poznata po tome što lično mišljenje drži za sebe

Trump prošle godine bio u posjeti kraljici Elizabeti

FOTO: Arhiv

Na poziv kraljice Elizabethe II, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump će sutra doputovati u zvaničnu posjetu Velikoj Britaniji.

Trump i njegova supruga Melanija će u Velikoj Britaniji boraviti do srijede. 

I prošle godine Trump je boravio u Velikoj Britaniji, ali nije se radilo o zvaničnoj posjeti koja uključuje i svečani banket u Buckinghamskoj palati. 

Bit će to nesvakidašnji susret lidera dvije zemlje koji privlači veliku pažnju medija i javnosti. 

Domaćin susreta je 93-godišnja kraljica Elizabeth II koja je tokom višedecenijske vladavine poznata po tome što lično mišljenje drži za sebe, a s druge strane je 72-godišnji Trump koji svakodnevno sa 60 miliona pratitelja dijeli necenzurirana lična mišljenja i ideje. 

U okviru cjelodnevnih spektakularnih banketa u Buckinghamskoj palati će biti održana i formalna čajanka na kojoj će princ Charles i njegova supruga Camilla ugostiti Trumpa i Melaniju. 

Budući britanski kralj Charles javno upozorava na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, a sutra će ugostiti Trumpa koji doslovno urušava američku politiku koja je kreirana kako bi usporila globalno zagrijavanje. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije