Bez detalja

Trump službeno potvrdio: Ubijen je sin Osame Bin Ladena

Objavljeno: 14.09.2019. u 16:12

Hamza Bin Laden, visoki dužnosnik Al Quaede i sin Osame Bin Ladena, ubijen je u protivterorističkoj akciji SAD-a na području Afganistana/Pakistana - navodi se danas u saopćenju Trumpovog ureda

Hamza Bin Laden

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je da je sin Osame Bin Ladena, Hamza, ubijen u protivterorističkoj akciji.

Smrt mogućeg nasljednika Bin Ladena prijavljena je još ranije.

- Hamza Bin Laden, visoki dužnosnik Al Quaede i sin Osame Bin Ladena, ubijen je u protivterorističkoj akciji SAD-a na području Afganistana/Pakistana - navodi se danas u saopćenju Trumpovog ureda.

Smrt Hamze Bin Ladena u avionskom napadu prvi put je objavljena krajem jula. Tada je Trump rekao da je ubijen čovjek koji je bio "velika prijetnja" SAD-u, ali je odbio detaljnije komentirati o kome se radi.

Uz službenu potvrdu o smrti Hamze Bin Ladena, još uvijek nema detalja kada se i gdje tačno odvijala američka antiteroristička operacija, piše RT.

Podsjetimo, smatra se da je Hamza bin Laden rođen 1989. godine, a posljednja njegova javna izjava objavljena je 2018. godine.

U njoj je Hamza pozvao stanovnike Saudijske Arabije na revolt protiv vladajuće dinastije.

Izvor:   RT

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije