Predsjednik SAD-a

Trump se obrušio na New York Times: To su stvarne kukavice i neprijatelji naroda

Objavljeno: 16.06.2019. u 12:00

Možete li vjerovati da je neuspješni New York Times danas objavio da su intenzivirani američki Cyber napadi na Rusiju. Nekada veliki list čini vještačku izdaju, napisao je Trump na Twitteru

Donald Trump

FOTO: ARHIV

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump oštro je kritikovao The New York Times zbog tvrdnji koje je ta medijska kuća objavila o navodnim američkim cyber napadima na Rusiju, javlja Anadolu Agency (AA).

-Možete li vjerovati da je neuspješni New York Times danas objavio da su intenzivirani američki Cyber napadi na Rusiju. Nekada veliki list čini vještačku izdaju - napisao je Trump na Twitteru.

Trump je negirao navode lista iz New Yorka i dodao kako se radi o medijima koji su zalutali.

-To su stvarne kukavice i nesumnjivo neprijatelji naroda - poručio je Trump.

List The New York Times je ranije objavio kako je Američka komanda za cyber sigurnost (CYBERCOM) na ruske centrale i mreže instalirala tajne američke kodove. Isti izvor tvrdi da je to učinjeno nakon što je Rusija bila umiješana u izborni proces u SAD-u. Neimenovani izvori lista također tvrde da je sve to učinjeno bez Trumpovog odobrenja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije