open-navfaktor-logo
search
Washington
Trump pozvao u Bijelu kuću šefove VW-a, Mercedesa i BMW-a
Njemački ekonomski list "Handelsblatt" objavio je kako je Trump, koji je nedavno najavio dodatnih 20 posto poreza na sve automobile koji se iz EU-a uvoze u SAD, pozvao u Washington izvršnog direktora Volkswagena Herberta Diessa, direktora kompanije Mercedes Benz Dietera Zetschea i prvog čovjeka BMW-a Haralda Krugera
21.11.2018. u 14:52
get url
text

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump pozvao je u Bijelu kuću najviše šefove najvećih njemačkih proizvođača automobila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački ekonomski list "Handelsblatt" objavio je kako je Trump, koji je nedavno najavio dodatnih 20 posto poreza na sve automobile koji iz EU-a ulaze u SAD, pozvao u Washington izvršnog direktora Volkswagena Herberta Diessa, direktora kompanije Mercedes Benz Dietera Zetschea i prvog čovjeka BMW-a Haralda Krugera.

U tekstu je navedeno kako je Vlada Njemačke upoznata s pomenutim sastankom koji bi trebao biti održan naredne sedmice, kako i da čelnici njemačkih kompanija pozitivno gledaju na sastanak.

EU je u posljednjih nekoliko sedmica pojačala pregovore s Washingtonom, kako bi se izbjegao ekonomski rat s SAD-om koji je veliko tržište za njemačke proizvođače automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.