Ozbiljna prijetnja

Trump poručio: Ako se Iran želi boriti, to će im biti kraj

Objavljeno: 20.05.2019. u 08:18

Napetost između Washingtona i Teherana je naglo porasla kada su SAD objavile da u Perzijski zaliv šalju nosač aviona "Abraham Lincoln" i bombardere B-52, opravdavajući taj potez iranskom "prijetnjom"

FOTO: FENA

Američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju zaprijetio Iranu uništenjem ako napadne američke interese. 

- Ako se Iran želi boriti, bit će to službeno kraj Irana. Više nikad nemojte prijetiti Sjedinjenim Državama - objavio je Trump na Twitteru. 

Trump je  okrivio bivšeg predsjednika Baracka Obamu što je dopustio Iranu da postane "najveći državni sponzor terorizma u svijetu".

- Hvala Bogu da imamo predsjednika koji će im se suprotstaviti umjesto da im dostavlja palete gotovine - napisao je Trump, prenosi AFP.

Napetost između Washingtona i Teherana je naglo porasla kada su SAD objavile da u Perzijski zaliv šalju nosač aviona "Abraham Lincoln" i bombardere B-52, opravdavajući taj potez iranskom "prijetnjom".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije