Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činit će bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Dershowitz, i Ken Starr, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Billa Clintona.

U timu će biti i Pam Bondi, bivša državna tužiteljica Floride, izjavila je za Associsted Press osoba bliska Trumpu koja je tražila da ostane anonimna jer nije bila ovlaštena da zvanično govori o toj temi.

Vodeće uloge Trumpovom timu odbrane imat će pravni savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone i Trumpov lični advokat Jay Sekulow.

Uvrštavanjem u tim Dershowitza i Starra, predsjednik se okrenuo elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj istoriji.

Njihovo imenovanje daje predsjednikovom timu dodatno iskustvo u ustavnom pravu i u politici opoziva. Starrova istraga Clintonove afere s bivšom stažisticom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky pomogla je u pokretanju procesa Clintonovog opoziva, posljednjeg takvog slučaja pred američkim Kongresom, prenosi Associated Press.