New York

Trump: Naša prava ne potiču od vlade, ona potiču od Boga

Objavljeno: 23.09.2019. u 20:22

Njegova administracija isticala je ranije da će podržati vjerske slobode, naročito kršćana, ali je predsjednik SAD danas spomenuo i druge vjernike

Donald Trump na skupu održanom na marginama debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN

Američki predsjednik Donald Trump najavio je danas, na skupu održanom na marginama generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, da će SAD izdvojiti još 25 miliona dolara za zaštitu vjerskih sloboda.

Trump je na skupu "Globalni poziv za zaštitu vjerskih sloboda" pozvao globalnu zajednicu da zaštiti religiozne ljude od progona.

Trumpova administracija isticala je ranije da će podržati vjerske slobode, naročito kršćana, ali je predsjednik danas spomenuo i druge vjernike, prenosi CBS.

- SAD su zasnovane na principu da naša prava ne potiču od vlade, ona potiču od Boga - rekao je predsjednik SAD.

On je pozvao zemlje širom svijeta da okončaju vjerske progone i omoguće ljudima svih vjera da izražavaju svoju veru.

Prije obraćanja na skupu o vjerskim slobodama, Trump se na kratko, sa zakašnjenjem, pojavio na samitu UN o klimatskim promjenama, kojem prisustvuju brojni svjetski lideri.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije