Ubistvo Khashoggija

Trump najavio tešku kaznu za Saudijsku Arabiju

Objavljeno: 13.10.2018. u 17:30

Mi ćemo to pročešljati od početka do kraja i bit će teška kazna, kazao je Trump

Trump: Otkrit ćemo ubice novinara

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu u intervjuu za CBS da će uslijediti "teška kazna" za Saudijsku Arabiju ukoliko se ustanovi da je nestali saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Trump je kazao kako ne želi da blokira prodaje vojne opreme i naoružanja Saudijskoj Arabiji, u opciji koja bi ugrozila američku namjensku industriju, rekavši:

- Ja ne želim da naškodim našim radnim mjestima.  Mi ćemo to pročešljati od početka do kraja i bit će teška kazna - kazao je Trump.

Upitan da li je saudijski princ Mohammed bin Salman naredio ubistvo Khashoggija, Trump je izjavio: "Niko to još ne zna, ali mi ćemo vjerovatno biti u stanju da saznamo".

Trump je dodao u izvodima iz intervjua za program CBS-a "60 minuta", koji će biti emitovan u nedjelju, da "ukoliko to bude slučaj, mi bismo bili veoma uznemireni i razbješnjeni", prenosi Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije