open-navfaktor-logo
search
SAD
Trump dao prvi intervju nakon poraza: Ne daju nam da priložimo svoje dokaze
Donald Trump dao je prvi postizborni intervju Mariji Bartiromo s Foxa u kojem nije rekao ništa novo, zapravo ponovio je neutemeljene optužbe o izbornoj prevari.
29.11.2020. u 20:51
get url
text

Iako je od njegovog izbornog poraza prošlo skoro mjesec, Trump još uvijek ne priznaje da je Joe Biden pobjednik i nastavlja s neuspješnim sudskim tužbama, što je najavio da će nastaviti raditi i dalje.

Izrazito se negativno osvrnuo na više od 30 odluka sudaca koji su odbacili optužbe za prevaru njegovog pravnog tima i poručio da nije siguran da će ijednu od tih tužbi uspjeti dogurati do Vrhovnog suda (na koji je upravo on smjestio tri suca).

- Ne daju nam da priložimo svoje dokaze. Kažu da nemaju osnove. Ja bih želio podnijeti jednu veliku, predivnu tužbu, u kojoj bismo pričali o tome i puno drugih stvari, s veličanstvenim dokazima. Imamo svjedočenja, imamo stotine i stotine svjedočenja ljudi. Želite mi reći da ja kao predsjednik Sjedinjenih država nemam uporište? Pa kakav je to sudski sistem? - kazao je Trump u intervjuu u emisiji "Sunday Morning Futures".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.