open-navfaktor-logo
search
FIFA ne prašta
Tromjesečna suspenzija za jednog od najpoznatijih fudbalskih menadžera
FIFA je ovom odlukom stala na stranu Fudbalskog savez Italije, koji je u srijedu također Raiolu kaznio tromjesečnom suspenzijom
11.05.2019. u 15:11
get url
text

FIFA je odlučila suspendovati poznatog fudbalskog agenta Minu Raiolu. Jedan od najpoznatiji fudbalski menadžera današnjice, čiji su najpoznatiji klijenti Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Marco Veratti i Mario Balotelli dobio je zabranu poslovanja od tri mjeseca i u tom periodu neće smjeti zastupati niz igrača iz svoje agencije.

FIFA je ovom odlukom stala na stranu Fudbalskog savez Italije, koji je u srijedu također Raiolu kaznio tromjesečnom suspenzijom, ali nije naveo razloge ove kazne.

FIFA je donijela odluku da proširi suspenziju na cijeli svijet i Raiola do 9. augusta neće moći obavljati dužnosti agenta.

- Disciplinska komisija FIFA-e odlučila je da sankcije Fudbalskog saveza Italije prema Carmeinu Mini Raioli, ali i njegovom posredniku Vincenzu Raioli, budu na globalnom nivou. Raiola je suspendovan na tri mjeseca, a Vincenzo na dva mjeseca. Ova odluka stupa na snagu danas - objavila je FIFA jučer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.