Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor Radetu Drljači (24) iz Banje Luke, Slobodanu Krnetiću (33) iz Laktaša i Borisu Zoriću (33) iz Banje Luke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo Brune Rolda.

Drljača se tereti da je počinio i krivično djelo paljevina.

Kako saznajemo, trojka je i pred sudom, kao i ranije tokom ispitivanja u tužilaštvu, priznala krivično djelo.

Oni su 25. novembra u noćnim satima nakon verbalnog sukoba nanijeli Roldu više povreda u predjelu grudi i vrata. Drljača je potom Roldu zadao udarac nožem u predjelu vrata, od kojeg je i preminuo, a potom je zapalio kuću u kojoj se sve dogodilo.

Osumnjičeni su zajedno za žrtvom, nezvanično saznajemo, više dana konzumirali alkohol, ali i druge opijate.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.