Skupština KS odbila je ograditi se od izjave gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić o opraštanju zločina počinjenom na pijaci Markale. Ovaj zaključak predložen je iz Kluba SDA. Sedam zastupnika glasalo je za, protiv je bilo 16, dok su dva bila suzdržana.

Zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković zatražio je od nadležnih institucija da odgovore na nekoliko pitanja o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd.

- Tražimo od nadležnih institucija da nam hitno dostave informacije o trasi autoputa. Ko je odredio trasu, postoji li idejni projekat, ako postoji ko ga je usvojio i da li postoji detaljna studija projekta, stoji u pitanju - upitao je Konaković.

Iz NiP-a su također podnijeli zaključak gdje su zatražili od kantonalnog Tužilaštva da što hitnije izvrše provjere diplome profesorice Sebije Izetbegović, pozvavši se na medijske natpise da Izetbegović nije u skladu sa zakonom položila ispite, te da je krivotvorila indeks zagrebačkog Medicinskog fakulteta. Skupština je usvojila ovaj zaključak.

Zastupnik u Skupštini Haris Zahiragić zatražio je da ulica ili dio ulice Put života u Sarajevu nosi ime po 42. predsjedniku SAD-a Billu Clintonu, što je Skupština na kraju usvojila.