open-navfaktor-logo
search
Presuda u Mostaru
Trojica šakama, nogama i bokserom pretukla jednog, dobili po pola godine zatvora
Kantonalno tužilaštvo HNK zaključilo je danas sporazum o priznanju krivnje sa optuženima Dejanom Ahmetovićem, Željkom Sejdovićem i Ahmedom Sejdovićem, koju je Općinski sud u Mostaru prihvatio i odmah im izrekao osuđujuću presudu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.
15.04.2020. u 16:53
get url
text

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, sva trojica su osuđena na po šest mjeseci zatvora, a u kaznu im je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 16. marta ove godine.

Također, Općinski sud u Mostaru im je produžio pritvor koji će trajati do upućivanja optuženika na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci.

Trojici optuženika se Optužnicom stavljalo na teret da su 16. marta oko 21 sat, u ulici Mostarskog bataljona b.b., u Mostaru, ušli u poslovni prostor u kojem se nalazio oštećeni O. T., te ga pretukli.

- Prvooptuženi Dejan Ahmetović udario je nogom u staklo na ulaznim vratima prostora, te ga razbio, zatim otključao ulazna vrata, a potom su sva trojica ušli u unutrašnjost poslovnog prostora, pa šakama i nogama, koristeći pri tome i metalni bokser, udarali oštećenog u predjelu glave i stomaka, uslijed kojih udaraca je oštećeni zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma donje čeljusti - navedeno je u optužnici, odnosno presudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.