open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Trojica Prijedorčana i Crnogorka optuženi za krijumčarenje ljudi
Prilikom pokušaja nelegalnog prebacivanja migranata iz Irana i Afganistana zatekli ih i spriječili pripadnici MUP-a RS-a
20.11.2018. u 17:46
get url
text

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jasmina Selimagića (31), Igora Đurice (28) i Drage Suvodolca (21), svi iz Prijedora, te Milice Milićević (32) iz Podgorice, kojom ih tereti za organizirano krijumčarenje ljudi.

- Optuženi se terete da su u vremenskom periodu od 26. novembra 2017. do 4. decembra iste godine, optuženi  Jasmin Selimagić i Milica Milićević radi sticanja finansijske koristi, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal iz Crne Gore, zajedničkim djelovanjem međusobno dogovorenim i povezanim radnjama, angažovali optužene Igora Đuricu i Dragu Suvodolca za prijevoz, odnosno  nedozvoljeno prebacivanje,  krijumčarenje sedam migranata, stranih osoba iz Afganistana i Irana. Zbog toga su izvršili niz pripremnih radnji u ovom krijumčarenju ilegalnih migranata, njihovom transportu i smještaju u BiH, ugovaranju primopredaje radi organiziranog ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije - saopćeno je iz Tužilaštva.

U saopćenju se dodaje da su ih u izvršenju krivičnog djela, zajedno sa krijumčarenim osobama, zatekli pripadnici MUP-a RS-a.

- Optuženi se terete da su počinili, Jasmin Selimagić i Milica Milićević krivično djelo organiziranog kriminala u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, a opuženi Igor Đurica i 
Drago Suvodolac krivično djelo krijumčarenje ljudi - navode iz državnog Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.