open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Trojica optužena za stravično ubistvo Banjalučanina Brune Rolda
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Radeta Drljače (24), Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) zbog  krivičnog djela teško ubistvo Banjalučanina Brune Rolda (54).  
21.02.2020. u 12:26
get url
text

Sva trojica se terete da su zajedno ubili Rolda, dok se Drljači na teret stavlja i da je zapalio tijelo i kuću u kojoj se ovaj stravičan zločin dogodio.

Rold je ubijen 25. novembra prošle godine u kući u centru Banje Luke.  Osumnjičeni su uhapšeni dva dana pošto je ugljenisano tijelo Rolda pronađeno u napuštenoj kući. Drljača je tada priznao ubistvo.

U optužnici je precizirano da su Drljača i Zorić djelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti. Drljača zbog afekta gnjeva uz alkoholisanost, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Navodi se da ga je optužena trojka prvo tukla šakama i nogama, usljed čega je Roldi naneseno više tjelesnih povreda. Drljača je potom uzeo nož sa stola i ubo žrtvu u vrat, te je nesrećni muškarac na mjestu ostao mrtav.

Drljača je zatim upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo beživotno tijelo, a požar se proširio na cijeli objekat. 

Iako motiv nije preciziran, kao što smo ranije pisali, optuženi i žrtva su nekoliko dana zajedno pili u kući i svađali se, a povod za posljednji obračun bila je rasprava oko mjesta gdje će ko spavati kritične večeri, što je na kraju tragično završilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.