open-navfaktor-logo
search
Uoči Slobode
Trojica igrača Čelika morala napustiti BiH
Senegalci su zbog vize morali napustiti BiH, dok je Hajrović otišao jer nije registriran
12.09.2018. u 17:40
get url
text

Čelik će u nastavku sezone igrati s istim igračkim kadrom, koji je u prvih osam mečeva skupio vrlodobrih 12 bodova, jer su im krilni igrač Moussa Marone (23) i zadnji vezni Faustin Senghor (24) iz Senegala te veznjak Ensar Hajrović (20) iz Švicarske otišli kućama.

Kako je u izjavi za Fenu kazao turski trener Adnan Ornek, koji zbog dugogodišnje blokade klupskog računa također još nije registriran i nema pravo sjediti na klupi, Senegalci su zbog vize morali napustiti BiH, dok je Hajrović otišao jer nije registriran.

UEFA, naime, nije uvažila Čelikovu žalbu zbog pogrešne registracije, odnosno pogrešno unesenih podataka u sistem za registraciju igrača.

- Dogovorili smo se da se Hajrović vrati u januaru. Nažalost, sada ne može konkurirati za tim pa je otišao kući - kaže Ornek, koji dodaje kako bi se, nakon što budu riješeni administrativni problemi, trebali vratiti i Senegalci.

Ornek ističe kako su ovu pauzu, na koju su otišli jako iscrpljeni i opterećeni povredama, iskoristili da se što bolje uigraju te saniraju povrede. Na njihovu žalost, svi igrači neće biti u konkurenciji za prvu utakmicu 9. kola BHT Premijer lige, u kojem Čelik u petak gostuje kod tuzlanske Slobode (16.30 sati).

- Zbog žutih kartona neće igrati Dino Bevab i Aldin Šišić, dok će zbog povrede izostati kapiten Fenan Salčinović. Međutim, nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i osvajanjem bodova te nastaviti niz bez poraza - ističe Ornek, koji podsjeća kako su već pet utakmica bez poraza, a na svom terenu u četiri ovosezonska susreta nisu primili nijedan gol.

Ornek najavljuje kako će već sutra poslijepodne krenuti na put te da će iz karantina u okolici Tuzle na dan utakmice stići na Stadion Tušanj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.