open-navfaktor-logo
search
Tijelo nije nađeno
Trojica Brčaka uhapšena: Edin Zejćirović iz Čelića otet, ubijen i bačen u Savu?
Za Edinom se traga od 17. novembra, a postoje indicije koje upućuju da je mladić ubijen i bačen u Savu, iako to zvanično niko još ne može potvrditi
05.12.2019. u 15:59
get url
text

Trojica muškaraca iz Brčkog uhapšena su zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa nestankom Edina Zejćirovića iz Čelića, a za kojim se bezuspješno traga od 17. novembra.

Osumnjičeni su uhapšeni u koordinaciji Policije Brčko distrikta i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je mladić otet, a potom i usmrćen, ali zvanično to još nije potvrđeno.

Ono što se zna, a što je potvrdila i porodica mladića, jeste da njegovo tijelo nije pronađeno i za njim se intenzivno traga. Postoje neke indicije da bi se tijelo moglo nalaziti u rijeci Savi.

Mladić je nakon nestanka, prema dosad poznatim informacijama, posljednji put i viđen na području Brčkog.

Sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović potvrdio je za Faktor da su danas u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta predate tri osobe.

- Određeno im je 24-satno zadržavanje u kojem zakonskom roku će ih ispitati postupajući tužilac, a potom će biti odlučeno da li će i za koliko njih Osnovnom sudu Brčko distrikta biti upućen prijedlog za određivanje pritvora - kazao je Beganović.

U cilju zaštite istrage iz Tužilaštva zasad nisu mogli otkrivati više detalja, budući da je istraga u početnoj fazi i aktivno se radi na prikupljanju i provjeri svih relevantnih saznanja i dokaza.

Kako saznajemo, policija je po nalogu Tužilaštva obavila i određen broj pretresa, te su naložena vještačenja pronađenih tragova, od kojih će zavisiti daljnji tok istrage.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.