open-navfaktor-logo
search
Uznemirili mještane
Trojica braće iz Kladnja uhapšena u Bosanskoj Gradiški zbog psovanja i vrijeđanja
Trojica braće iz Kladnja uhapšena su sinoć u Bosanskoj Gradiški zbog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu RS-a, odnosno zbog vrijeđanja, potvrđeno je za Faktor u PU Bosanska Gradiška.
02.09.2022. u 11:23
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Bosanska Gradiška, policiji je sinoć u 20.10 sati prijavljeno da se u ulici Vojvode Živojina Mišića u Bosanskoj Gradiški čuje škripa automobila "golf" i da tri osobe iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te se na taj način kod građana izaziva osjećaj uznemirenosti.

Glasnogovornica PU Bosanska Gradiška Vesna Vučić za Faktor je kazala da su se trojica braće vozila u automobilu uz šrkipu guma, te da su psovali crkvu i srpsku majku. Dodala je da je vozač automobila A. H. (1994. godište) vozio pijan, te da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu.

Policajci su, kako je saopćeno, na mjestu događaja pronašli i zbog počinjenog prekršaja uhapsili I. H. (1996), A. H. (1994) i A. H. (2002).

Utvrdili su da je automobilom upravljao A. H. (1994) pod dejstvom alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje, te da je izazivao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavanja pogonskih točkova. Također, provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno je da ima 6.110 KM duga. Policija je privremeno oduzela automobil.

Protiv vozača A. H. bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekšraja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama sigurnosti u saobraćaju, dok su njegovog dvojici braće zbog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.