open-navfaktor-logo
search
Tragičan slučaj u Meksiku 
Trogodišnja djevojčica se probudila na vlastitoj sahrani, kasnije je preminula
Trogodišnja djevojčica iz Meksika probudila se na vlastitoj sahrani nakon što je proglašena mrtvom. Nažalost, u bolnici je potom ponovo proglašena mrtvom.
25.08.2022. u 09:13
get url
text
Camila i njena majka Mary Jane

Djevojčici Kamili Roksani Martinez Mendoza ljekari su u bolnici navodno postavili pogrešnu dijagnozu. Ona se probudila 12 sati nakon što je u srijedu proglašena mrtvom.

Kasnije je, nažalost, ponovo proglašena mrtvom, ovaj put tačno, nakon što je vraćena u istu bolnicu, piše Unilad.

Ovaj čudan i tragičan incident dogodio se u bolnici Salinas de Hidalgo u državi San Luis Potosi, u centralnom Meksiku.

Kamilina majka Mary Jane Mendoza objasnila je da njena ćerka patila od bolova u stomaku, povraćanja i temperature, pa je odvedena kod lokalnog pedijatra u njihov rodni grad Vilja de Ramos. Tada su joj ljekari preporučili da odvede Camilu u lokalnu bolnicu, gdje je liječena od dehidracije i davana su joj osnovna sredstva protiv bolova. Međutim, njeno stanje se pogoršalo i kasnije je vraćena u bolnicu.

- Htjeli su je spojiti na intravenozni drip. Dugo im je trebalo da je spoje na kisik, nisu to mogli učiniti jer nisu mogli pronaći njene vene. Konačno je to uspjela medicinska sestra - kazala je Mendoza.

Uprkos tome što se vratila u bolnicu, proglašena je mrtvom između 21 i 22 sata te noći.

Mendoza tvrdi da je tada bila zaključana u sobi u bolnici, odvojena od tijela svoje kćeri, prije nego što je uspjela da izađe na druga vrata.

Na sahrani njene ćerke idućeg dana neko je primijetio da ima kondenzacije na staklenoj ploči u njenom kovčegu. Mendozina svekrva je primijetila da se oči djeteta pomijeraju.

Nakon detaljnijeg pregleda, dok su članovi porodice provjeravali puls djevojčice, pokazalo se da je još uvijek živa.

Djevojčica je odmah vraćena u bolnicu, gdje je, nažalost, po drugi put proglašena mrtvom.

Sada će se voditi istraga o okolnostima koje su dovele do ovog tragičnog i bizarnog incidenta.

Glavni državni odvjetnik Jose Luis Ruiz potvrdio je da postoji aktivna istraga o slučaju, dodajući da je obavljena i obdukcija djevojčice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.