open-navfaktor-logo
search
Marjan Vajda otvoreno
Trofejni trener otkrio zašto je napustio Novaka Đokovića
Marjan Vajda potvrdio je da je tim Novaka Đokovića zvanično napustio nakon završnog Mastersa u Torinu, a otkrio je da je prekid saradnje bio izvjestan još poslije US Opena.
04.03.2022. u 11:34
get url
text

Slovački trener sa Đokovićem je sarađivao 15 godina i učestvovao je u osvajanju svih 20 Grand Slam titula.

- Zvanično smo se rastali poslije turnira u Torinu, iako je sve bilo izvjesno poslije finala US Opena u septembru. Novak nije osvojio 21. Grand Slam, pošto je izgubio od Danila Medvedeva. Njegov tim je trebalo da objavi tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vrijeme da se objavi vijest - rekao je Vajda u razgovoru za slovački Šport.sk.

Objasnio je i zbog čega je došlo do raskida saradnje.

- Odlučili smo nekoliko mjeseci poslije Olimpijskih igara u Tokiju. Poslije osvojena tri Grand Slama, nije sve išlo tako glatko od kraja jula, a onda je sve kulminiralo u New Yorku, gdje je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu jer se previše dao na Olimpijskim igrama.

Nisam bio za to da ide u Tokio. Razumio sam koji je njegov cilj, želio je da osvoji zlato za Srbiju, ali nije uspio, a posljedice su se osjetile u New Yorku. Zbog toga što nije vakcinisan, ove sezone učestvovat će na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Pošto smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu saradnju - ispričao je Vajda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.