open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Trodnevna prognoza za BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
15.01.2021. u 07:27
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -15; Banja Luka i Livno -10; Ivan-sedlo -9; Bugojno, Doboj i Drvar -8; Sanski Most -7; Bihać, Grude i Jajce -6; Tuzla -5; Sarajevo i Zenica -4; Bijeljina -2; Gradačac i Trebinje -1; Neum 1; Mostar 2°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 4hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu lokalno u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

Sutra u Bosni pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. 

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C, saopćeno je iz FHMZ. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.