open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Trodnevna prognoza: Stiže nam promjena vremena uz pad temperature
Danas u Bosni prije podne jače naoblačenje. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će padati slaba kiša.
30.03.2020. u 07:53
get url
text

U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, naoblačit će se na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U Sarajevu sredinom dana se očekuje naoblačenje. Može padati slaba kiša u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Padavine su slabog intenziteta. U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. 

U srijedu u jutarnjim satima padavine su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C, saopćeno je iz FHMZ.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.