open-navfaktor-logo
search
Savjeti
Trikovi za čišćenje zbog kojih će vaše omiljene bijele tene izgledati kao nove
Ljudi koji uspijevaju svoje bijele tene održati čistima ponekad nalikuju pravim čarobnjacima.
08.04.2020. u 19:52
get url
text

Šta god pokušavali, čini se da ništa ne djeluje? Pa, tajna je u nekoliko trikova zbog kojih će i vaše tene izgledati kao da ste ih tek kupili.

Koristite bijeli lak za nokte kako biste prekrili ogrebotine i oštećenja

Jednostavno je. Ako primijetite male ogrebotine ili mrlje na svojim novim bijelim tenama, samo izvucite svoj omiljeni bijeli lak za nokte i njime napravite nekoliko poteza. Ovaj trk čini čuda.

Koristite maramicu, čarobnu gumicu za brisanje ili sirće za uklanjanje mrlja

Mnogi proizvođači su lansirali na tržište brojne magične pomoćnike, poput spužvica, maramica i gumica, koji vam pomažu održati vaše tene snježno bijelima. No, ako nemate ništa od toga pri ruci, operite ih i namočite u sirćetu te ih lagano istrljajte kako biste uklonili mrlje.

Nikada ih ne perite u mašini za veš

Čak i ako koristite programe za osjetljivo rublje, mašine za veš su pregrube za pranje tena.

Uz pomoć četkice za zube iščetkajte teško dostupna mjesta

Koristite staru četkicu za zube, toplu vodu i nježni sapun ako na vašim cipelama ima mrlja od prljavštine na teško dostupnim mjestima.

Uvijek ih čuvajte u zatvorenom prostoru

Svoje bijele tene nikada ne ostavljajte vani. Već su bile dovoljno izložene UV zračenju što može dovesti do izbjeljivanja i neželjene promjene boje. Zato, kada ih ne nosite, čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu, savjetuje Who What Wear.

Koristite razrijeđeni izbjeljivač u malim količinama

Smije li se koristiti izbjeljivač na bijelim tenama? Da, ali u vrlo malim količinama. Odnosno, potrebno ga je razrijediti. Umočite četkicu za zube u dobivenu smjesu i lagano iščetkajte mrlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.