open-navfaktor-logo
search
Domaćinstvo
Trikovi uz pomoć kojih ćete uspješnije skinuti mrlje sa odjeće
Pokušavali ste i sa promjenom deterdženta, ali ni nakon toga niste potpuno zadovoljni onim što vidite kad izvadite rublje iz veš-mašine
02.08.2019. u 20:28
get url
text

Često vam se desi da kad izvadite odjeću iz veš-mašine nakon pranja, ne budete zadovoljni onim što vidite, jer su na nekim odjevnim predmetima ostale fleke!?

Pokušavali ste i sa promjenom deterdženta, ali ni nakon toga niste potpuno zadovoljni!?

Kako bi se ovaj rutinski zadatak učinio barem malo jednostavnijim predlažemo da redovno prakticirate sljedeće trikove:

Pjena za brijanje uklanja mrlje od šminke

Stavite malo pjene za brijanje (bijelu pjenu, a ne gel varijantu) na mrlju od šminke i sačekajte desetak minuta. Uz pomoć obične krpice u bijeloj boji nježno uklonite ostatke pjene s tkanine, a zatim je stavite veš-mašinu i operite onako kako to inače radite.

Iskoristite baby puder za mrlje od masnoće

Mrlje od masnoće često su najteže za uklanjanje. Prekrijte ih puderom za bebe i ostavite tkaninu da odstoji dva sata tokom kojih će puder dobro upiti svu masnoću, a zatim otkloniti njegove ostatke prije nego što komad odjeće stavite na regularno pranje.

Soda bikarbona ili limun uklanjaju mrlje od znoja

Mrlje od znoja koje nastaju ispod pazuha najbolje možete ukloniti uz pomoć mješavine soka od limuna i vode. Ako je mrlja i dalje uporna napravite mješavinu sode bikarbone i vode, stavite mješavinu na mrlju i ostavite da stoji oko sat. Nakon toga operite odjeću.

Iskoristite sirće kao omekšivač

Dodajte jednu polovinu čaše bijelog sirćeta u deterdžent kako biste još više omekšali rublje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.