Jednostavna provjera

Trik od pet sekundi otkriva je li jabuka svježa ili je bila zamrznuta

Objavljeno: 16.10.2019. u 08:39

Ako nemate svoje stablo, teško je biti siguran kupujete li svježe jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na policama trgovina

Ako nemate svoje stablo, teško je biti siguran kupujete li svježe jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na policama trgovina. 

Osim okusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrijednosti pa želite li otjerati doktora jabukom na dan, prije kupnje provjerite jesu li svježe. 

Peteljka je najbolji pokazatelj svježine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznima, peteljka će joj biti tamno smeđa, suha i lako će otpasti, a da biste je otrgnuli svježem voću, morat ćete se pomučiti. Osim toga, prepoznat ćete je i po zelenkastoj boji.

Valja imati na umu da rupice od crva nisu najbolji pokazatelj je li jabuka špricana jer se može uvući između tretiranja, osobito ako se radi o pesticidima koji nisu agresivni. Stoga sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća. 

Izvor:   Dnevnik.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije