open-navfaktor-logo
search
Serie A
Trijumf Intera na Castellaniju, Džeko zaigrao u finišu
Fudbaleri Intera upisali su šestu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni nakon što su nadigrali Empoli u gostima s 2:0.
27.10.2021. u 22:38
get url
text

U meču u kojem je Simone Inzaghi odlučio odmarati najboljeg strijelca svoje ekipe Edina Džeku, Nerazzurri su poveli u 34. minuti, golom Danila D'Ambrosija. Iskusni 33-godišnji veznjak pogodio je nakon asistencije Alexisa Sancheza koji je večeras u napadu aktuelnih prvaka Italije mijenjao kapitena Zmajeva.

Nakon što su na pauzu otišao s minimalnom prednošću, gostujući fudbaleri su u nastavku meča golom Federica Dimarca riješili pitanje pobjednika.

U tome im je svakako pomogao i direktan crveni karton kojeg je Samuele Ricci dovio u 52. minuti poslije žestokog starta na Nicolom Barellom.

Dobra vijest za Dijamanta, koji je priliku dobio od 84. minute, je i podatak da Ciro Immobile večeras nije bio strijelac u minimalnoj pobjedi Lazija nad Fiorentinom (1:0), tako da iskusni bh. napadač i dalje ima gol manje u odnosu na reprezentativca Italije na listi najboljih strijelaca Serie A.

U trećem susretu koji je počeo u terminu od 20.45 sati Roma je nakon preokreta trijumfovala s 2:1 u gostima kod Cagliarija.

Serie A, 10. kolo:
Juventus - Sassuolo 1:2
Sampdorie - Atalanta 1:3
Udinese - Verona 1:1
Cagliari - Roma 1:2
Empoli - Inter 0:2
Lazio - Fiorentina 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.