open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Trijumf Chelseaja u Bakuu, Kolašinac i Arsenal ostali bez titule i učešća u Ligi prvaka
Chelsea se sasvim zasluženo domogao druge titule u Evropskoj ligi, nakon one koju su osvojili u sezoni 2012/2013
29.05.2019. u 22:51
get url
text

Fudbaleri Chelseaja osvajači su Evropske lige za sezonu 2018/2019 nakon što su u večerašnjem finalu s uvjerljivih 4:1 nadigrali Arsenal.

Osim što su ostali bez prestižnog pehara, Topnici su ostali i bez učešća u Ligi prvaka, a Sead Kolašinac propustio je priliku da na pripreme fudbalske reprezentacije BiH doše kao jedini Zmaj s evropskim trofejem ove sezone.

Prvo poluvrijeme nije bilo nezanimljivo, no pogodaka nije bilo. Svih peta golova viđeno je u nastavku utakmice, a jednu od bolji šansi u prvih 45. minuta imao je upravo bh. reprezentativac. Pričat će se i o situaciji iz prvog poluvremena u kojem je Kepa srušio Lacazettea u kaznenom prostoru, no italijanski arbitar Gianluca Rocchi nije pokazao na bijelu tačku.

{$galerijaFotografija}

Poslije četiri minute igre u nastavku prvi put se zatresna mreža iza leđa Petra Čecha, a strijelac je bio Olivier Giroud. Jedanaest minuta kasnije bilo je 2:0 za Plavce, a ovoga puta pogodio je Pedro poslije asistencije Hazarda.

U 65. minuti španski napadač izborio je jedanaesterac koji je u 3:0 pretvorio Hazarad.

Nadu Arsenalu vratio je sjajan pogodak rezerviste Alexa Iwobija iz 69. minute, no samo tri minute kasnije te nade drugim pogotkom večeras ugasio je sjajni Eden Hazard.

Prilika je još bilo u finišu utakmice, no mreže su mirovale.

Chelsea se tako sasvim zasluženo domogao druge titule u Evropskoj ligi, nakon one koju su osvojili u sezoni 2012/2013.

Chelsea - Arsenal 4:1 29.05.2019.
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.