open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Trifkoviću određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvima policajaca
Pritvor je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ometati istragu, ponoviti krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti
31.10.2018. u 10:23
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću sa Pala, koji je uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezi s ubistvom dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, te teškom krađom.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ometati istragu, ponoviti krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti. Međutim, budući da je sa jučerašnjeg ročišta za određivanje pritvora javnost bila isključena, nije poznato iz kojih dokaza Tužilaštvo crpi osnov sumnje u odnosu na uhapšenog Trifkovića.

Njegova braniteljica Tatjana Savić ranije je kazala da njen branjenik ima alibi, te kako će tražiti da se on još jednom detaljno preispita.

Trifković je uhapšen u ponedjeljak zbog sumnje da bi mogao imati veze s ubistvom sarajevskih policajaca Davora Vijunovića i Adisa Šehovića u prošli petak, a on je jedan od optuženih u predmetu "Volan", koji se pred Sudom BiH vodi protiv članova automafijaških grupa iz Istočnog Sarajeva.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su sve policijske agencije i to MUP KS, MUP RS-a, FUP, SIPA, Granična policija, dok asistenciju pruža i OSABiH.

Do sada je saslušano više od 50 osoba, a pretresi su izvršeni na više lokacija na području Republike Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.