Trideset godina ljubavi: Relax Tours proslavio rođendan u Pino Nature Hotelu

objavljeno: 11.01.2018. u 13:16

Trideset godina ljubavi između Relax Toursa i njihovih putnika je i više nego razlog za slavlje...

A ova ljubavna priča počinje davne 1988. godine u ulici Trebevićkoj 36, upravo 5 minuta vožnje od Pino Nature Hotela, kada je tada mladi bračni par u prizemlju porodične kuće hrabro odlučio osnovati prvu privatnu turističku agenciju u BIH, a drugu u tadašnjoj Jugoslaviji...

Želeći da korisnici njihovih usluga budu potpuno opušteni i bezbrižni na njihovim putovanjima dali su joj ime Relax Tours!

Relax Tours je upriličio svečanu ceremoniju u Pino Nature Hotelu 10.1.2018. na kojoj je prisustvovalo oko 500 zvanica. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi prisutnima su se obratili osnivač Relax Toursa Tarik Jašarević kao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka govoreći o utjecaju Relax Toursa kao i Pino Nature Hotela na razvoj receptivnog turizma kako u Sarajevu tako i u BiH, te skorom otvaranju Trebevićke žičare.

Povodom svog 30. rođendana Relax Tours je zajedno sa svojim partnerima najsretnijim prisutnim zvanicama nagradnim izvlačenjem dodijelio i 30 vrijednih nagrada među kojima i 4 aviokarte, noćenja u hotelima, wellness aranžmani, masaže, električni aparati, godišnja osiguranja i mnoge druge vrijedne nagrade.

Iz godine u godinu, posao se razvijao, a Relax Tours porodica je od dva zaposlena narasla na tim od 50 mladnih i vrijednih ljudi koji ulažu svoju veliku ljubav, vrijeme i entuzijazam u razvoj turizma kao jedne od najbrže rastućih privrednih grana.

Nagrade su se nizale… "Travel Oscar" (2002.), "Menadžer godine" (2008), "Best Buy Award" – najbolji omjer cijene i kvaliteta dodjeljen od strane ICERTIAS - International Certification Association, Zurich, Switzerland. (2015);  te jedna od najvažnijih nagrada "Stvaratelji za stoljeća" - nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe koje dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum "Perspektive" Dubrovnik, dodijeljena Relax Toursu 2016. godine.

Početkom 2016. godine Relax Tours razvija svoje poslovanja i otvara vrata Pino Nature Hotela na Trebeviću koji je pobrao sve domaće i inostrane simpatije te postao nezaobilazno mjesto prilikom posjete Sarajevu. Svjetski poznate nagrade su se počele nizati preko noći, a Pino Nature Hotel je postao jedna od najpoznatijih i najnagrađivanijih građevina u regionu:

Nominacija u Londonu za nagradu EDHA 2016. (European Hotel Design Awards), za najbolji novoizgrađeni objekat.

Nagrada Evropske unije za savremenu arhitekturu – Mies van der Rohe 2017.

Osvojena 1. nagrada Golden A’ Design Award, u kategoriji arhitekture i građevine od strane žirija koji se sastoji od utjecajnih članova medija, uspostavljenih dizajnera, vodećih akademika i istaknutih poduzetnika širom svijeta.

Bienale Arhitekture u Veneciji! Žiri je izabrao 37 evropskih arhitektonskih firmi, a predstavnik BiH u ovoj selekciji bio je Studio Zec sa projektom hotel Pino.

Nagrada Grand Prix na tradicionalnoj godišnjoj Šestoaprilskoj izložbi. 

- U toku trajanja ceremonije dobili smo divnu vijest, a to je da je Pino Nature Hotel ponovo nominiran za prestižnu svjetsku nagradu za arhitekturu i dizajn AIT-Award 2018 | Best in Interior and Architecture koja će se održati u martu tekuće godine u Frankfurtu - saopćili su iz Relax Toursa.