open-navfaktor-logo
search
Prema Daily Mailu
Tri fudbalska "okršaja" među najvećim rivalstvima u historiji sporta
Legendarnim bokserskim mečevima između Muhameda Alija i Joea Fraziera pripalo je peto mjesto najvećih sportskih rivalstava ikada
28.06.2019. u 15:47
get url
text

Ovoga vikenda, po prvi put u historiji, veliki rivali iz MLB-a New York Yankees i Boston Red Sox, odigrat će međusobne duele na tlu Velike Britanije. Ovi susreti očito su Daily Mailu poslužili kao inspracija da sastavi listu najvećih rivalstava u historiji sporta. 

Jasno da bi se ovom izboru itekako dalo dikustovati, no ostavit ćemo to za neku drugu priliku.

Na desetoj poziciji nalazi se Ryder Cup, sada već kultni duel najboljih golfera Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije koji je prvi put odigran sada već daleke 1927. godine.

Deveto mjesto na ovoj listi Daily Mail dodijelio je rivalstvu između NCAA ekipa Northa Caroline i Dukea, čiji pravi rivalitet datira od 60-ih godina prošlog stoljeća, dok je na osmoj poziciji rabgi duel između New South Wales Bluesa i Queensland Maroonsa.

Nadaleko poznati fudbalski rivalitet između Real Madrida i Barcelone smješten je na sedmu poziciju, a rivalstvo između kriket selekcija Indije i Pakistana je na šestoj.

Legendarnim bokserskim mečevima između Muhameda Alija i Joea Fraziera pripalo je peto mjesto, dok je kultni Old Firm, koji igraju Celtic i Glasgow Rangers, na četvrtoj poziciji.

Rivalitet New York Yankeesa i Boston Red Soxa zauzeo je treće mjesto, dok su dueli kriket reprezentacija Australije i Velike Britanije na visokom drugom mjestu.

Prva pozicija pripala je velikom fudbalskom rivalstvu iz glavnog grada Argentine, a naravno riječ je o Superclasicu, utakmici između Boca Juniorsa i River Platea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.