open-navfaktor-logo
search
Uhvaćene na djelu
Tri djevojke u Visokom prikupljale pomoć za udruženje i krale odjeću po buticima
Slučajno je jedna od radnica u butiku primjetila da je nekoliko ofingera prazno, te se požalila radnici iz susjednog butika
01.07.2019. u 21:16
get url
text

Visočki su trgovci danas bili na meti tri djevojke koje su uhvaćene u krađi odjeće.

Kako nam je kazala vlasnica jednog od četiri butika koji su pokradeni djevojke su tokom dana hodale po gradu, obilazile sve trgovine i prodavale čestitke za jedno humanitarno udruženje.

- Bile su i u gradskoj kafani, nudile gostima da kupe čestitke u humanitarne svrhe. A kasnije su išle od butika do butika. Rekle su da prikupljaju novac, dijelile letke i ulazile da se malo odmore u hladu, da razgledaju, da probaju nešto od odjeće. S obzirom da su bile njih tri, iskoristile su nepažnju prodavača i dok je jedna gledala odjeću ili isprobavala ostale dvije su uzimale odjeću sa polica i ofingera – kazala je jedna od vlasnica.

Ovo su leci koje su prodavale djevojke u Visokom danas u ime udruženja

Slučajno je jedna od radnica u butiku primjetila da je nekoliko ofingera prazno, te se požalila radnici iz susjednog butika i druga je primjetila isto, te su posumnjale na djevojke koje su im ranije bile u trgovini, te su krenule niz čaršiju da ih sustignu.

-Zatekli smo ih u jednom butiku pri dnu čaršije sa dvije pune torbe. Tražile smo da ih otvore, ali nisu htjele. Uzele smo im torbu i unutra našle odjeću iz svojih butika - kazala je jedna uposlenica za Faktor. 

Trgovkinje su zadržale djevojke do dolaska policije, a zatim su privedene.

- Policija nam je rekla da su iz Istočnog Sarajeva i odveli su ih. Mi sutra trebamo dati izjave u policijskoj stanici – kazala je jedna od vlasnica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.