navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
"Kaleidoskop" u Tuzli

Tri besplatne koncertne večeri s 15 bendova: Hladno pivo, Elemental, Bombaj štampa, Marčelo...

"Kaleidoskop" se održava već 11. godinu zaredom, a jedan od glavnih ciljeva festivala je da promovira rad lokalnih bendova i umjetnika

Objavljeno: 15.07.2019. u 15:23
get url
text

Međunarodni festival umjetnosti mladih "Kaleidoskip" posjetiteljima će uz tri besplatne koncertne večeri, tokom šest dana trajanja ponuditi i susrete s više od 80 umjetnika iz pet zemalja. U muzikom dijelu programa zvijezde su Hladno pivo, Elemental, Bombaj štampa, Emir and Frozen Camels...

"Kaleidoskop" se održava već 11. godinu zaredom, a jedan od glavnih ciljeva festivala je da promovira rad lokalnih bendova i umjetnika.

- Ovaj festival je zaštitnik alternativne muzičke scene, po kojoj je Tuzla poznata, zaštitnik rock'n'rolla, metala, hip hopa... Ove godine imamo 15 bendova, kao i prethodnih godina, a među njima je i pet domaćih - rekao je direktor JKP "Pannonica" Maid Porobić, koje je uz druge gradske službe organizator festivala.

Svjetlana Kakeš, rukovodilac stručne službe za poslove gradonačelnika, podsjetila je da je "Kaleidoskop" ima za cilj razvoj umjetničke scene u gradu, ali i unaprjeđenje turističke i kulturne ponude.

- Također, željeli smo da uspostavimo dijalog s umjetnicima, da se oni probliže mladima. Zabog toga smo pored koncerata imali susrete mladih sa Mirkom Ilićem, Safetom Zecom, Bojanom Hadžihalilovićem, a ove godine mladi će imati radionicu s Marčelom, umjetnikom koji je dosta uticajan - rekla je Kakeš.

Ove godine internacionalna muzička atrakcija je holanski hardcore bend Born From Pain, a koncerti se održavaju parku kod nekadašnje Muzičke škole u Tuzli, 25, 26, i 27. jula.

POred koncerata festival koji traje od 23. do 28. jula nudi i izložbe, radionice, multimedijalni performans u Ateljeu "Ismet Mujezinović", uličnu umjetnost i još mnogo toga...

Kompletan muzički program festivala:

Četvrtak, 25.7.2019: Ending a Clutter, Urban Instinkt, Despotic Bullet, Born From Pain, Nula Plus
Petak, 26.7.2019: Show Program, Zona Iskljuchenja, Ničim izazvan, Hladno pivo, Nikola Vranjkovic
Subota, 27.7.2019: Čovek Bez Sluha, Emir and Frozen Camels, Marčelo, Bombaj štampa, Elemental