open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Trenutak istine za Sarajevo, Velež se protiv Tuzla Cityja oporavlja od traume
Dvadeseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je nakon duge zimske pauze nastavljena u petak, bit će kompletirano današnjim mečevima u Mostaru, Posušju i Srebreniku.
26.02.2023. u 08:16
get url
text

U centru pažnje će biti duel između Sarajeva i Zrinjskog koji se igra na stadionu Rođeni u Mostaru (17.30 sati). Iz sigurnosnih razloga, a nakon odluke FSBiH, utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

Sarajevo je formalni domaćin, utakmice na Veležovom stadionu igra jer radovi na ugradnji hibridnog terena na Koševu nisu okončani ni poslije šest i po mjeseci.

Bordo tim mnogo je mijenjao u pauzi. Na kormilo je stigao trener Mirza Varešanović, što je izazvalo nezadovoljstvo kod navijačke grupe Horde zla, a klub je doveo čak devet novih igrača.

Malo je vremena bilo da se uigra potpuno novi tim tako da će utakmica sa aktuelnim prvakom i trenutim liderom prvenstva biti trenutak istine za Sarajevo.

Sarajevo je i pod imperativom jer pozicije koje vode u Evropu sada su udaljene 11 bodova, s tim što drugoplasirani Široki Brijeg i trećeplasirani Borac imaju dvije utakmice manje.

Zrinjski je zadržao igrački kadar koji je zimsku pauzu dočekao na prvom mjestu, ali dogodila se velika promjena na klupi s obzirom na to da je Sergej Jakirović prihvatio ponudu Rijeke. Bit će zanimljivo vidjeti da li se ekipa navikla na način rada novog šefa struke Krunoslava Rendulića.

Duel u Mostaru sudit će Luka Bilbija, uz direktan prijenos na Areni Sport.

U ranijem terminu (13 sati) igraju se dvije utakmice: Tuzla City - Velež i Posušje - Leotar.

Tuzla City dočekuje Rođene na stadionu u Srebreniku (MY TV), a Rođeni na putu do Srebrenika doživjeli su traumatično iskustvo. Na ulazu u Čevljanoviće autobus u kojem su bili fudbaleri, stručni štab i osoblje Veleža sudario se s automobilom. Prema posljednjim infomacijama jedna osoba iz automobila je poginula, a više je povrijeđenih. Niko iz autobusa nije pretrpio povrede.

Tuzlaci i Mostaraci su uoči proljeća napravili brojne promjene u igračkom kadru, a kormilo su preuzeli i novi treneri. Na jednoj klupi sjedit će Milenko Bošnjaković, a na drugoj Nedim Jusufbegović.

Posušje i Leotar igraju jako važan meč na Mokrom docu (Arena Sport), a timovima koji će do kraja sezone voditi bitku za opstanak u eliti svaki bod je važan.

Leotar su ove zime napustili iskusni Ognjen Todorović, Marko Perišić, kao i Marko Pervan, dok je Posušje ostalo bez Marka Hanuljaka.

U petak je Borac slavio minimalnu pobjedu protiv Širokog Brijega (1:0), a u subotu je Igman nadigrao Želju sa 3:1, dok su Sloga i Sloboda remizirali rezultatom 2:2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.