open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajevo
Trenirali Sušić i Šerbečić: Marinović arhivirao Velšane i najavio derbi protiv Veleža
Fudbaleri Sarajeva protekle srijede savaladali su Connah’s Quay Nomads u 1. pretkolu Lige prvaka, ali za Bordo momke nema predaha.
22.08.2020. u 11:29
get url
text

Već sutra na rasporedu je prvenstveni susret protiv veleža, a potom i gostovanje u Bjelorusiji u meču 2. pretkola elitnog evropskog takmičenja.

Vinko Marinović, trener aktuelnog prvaka BiH, govorio je o susretu u Cardiffu, a najavio je i sutrašnji derbi protiv Rođenih.

- Imali smo tešku utakmicu u Velsu, ali smo se taktički pripremili i ipak smo odradili dosta kvalitetno. Čestitam igračima na maksimalnim pristupu i prolasku u drugi krug.

U nedjelju nas očekuje Velež i ostat ćemo bez pripreme za Evropu. Ali, u ovom trenutku najbitnije nam je prvenstvo i utakmica protiv Veleža. Vidjet ćemo kakvo je stanje u ekipi i da se najbolje pripremimo. Uz sve to imamo i put za Bjelorusiju - kazao je Marinović.

Ono što može obradovati navijače Sarajeva je to da su sa ekipom trenirali Besim Šerbečić i Tino Sven Sušić, dvojica prvotimca koji zbog povreda nisu igrali protiv prrvaka Velsa. 

Pred duel protiv Veleža govorili su i Andrej Đokanović, te Hrvoje Miličević.

- Bila je jako teška utakmica, protivnik je bio čvrst i organizovan u odbrani. Uspjeli smo iskoristiti šanse do kojih smo teško dolazili. Velež? Idemo na pobjedu kao i uvijek. Igramo kod kuće, potrudit ćemo se i dati maksimum da osvojimo tri boda. Imamo širok roster igrača, ali bez obzira na to očekuje nas težak raspored, ali mi to moramo izdržati - jasan je bio Đokanović.

- Mislim da smo odigrali zrelu utakmicu u srijedu. Taktički dosta ozbiljno i disciplinovano, znali smo šta nas čeka, pratili smo ih i dobro analizirali i na kraju smo zasluženo pobijedili. Već nas sutra čeka novi meč, pa ponovo Evropa.

Pokušat ćemo se pripremiti najbolje što je moguće i pokušati pobijediti. Pokušali smo se pripremiti sve vrijeme za taj ritam mečeva svaka tri dana i pokušat ćemo to iznijeti na najbolji način - rekao je Miličević.

Meč Sarajevo - Velež igra se sutra od 19 sati na Koševu uz direktan TV prijenos na Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.