open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Turskoj
Treneru Sivasspora u razornom zemljotresu poginulo 15 članova porodice
Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.
06.02.2023. u 18:55
get url
text
get url
text

U razornim zemljotresima je, prema posljednim informacijama, najmanje 1.541 osoba poginula, dok je 9.733 ljudi povriđeno.

Trener Sivasspora, turskog fudbalskog superligaša, Riza Calimbay, za beIN Sports je kazao da je poginulo 15 članova porodice Ayhana Tenbeloglua, jednog od pomoćnih trenera kluba.

- Izuzetno nam je žao. Naše saučešće. Prvo smo jutros nazvali našeg golmana Cengiza. Saznali smo za njihovu situaciju. Jakon nam je žao zbog jednog od mojih pomoćnika, Ayhana, čijih 15 članova porodice je preminulo. U Sivasu pada jak snijeg. Živimo u vrlo teškom danu. Kao klub, dat ćemo sve od sebe - rekao je Calimbay.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Iraku. U pomenutim gradovima nastavlja se potraga za preživjelima ispod ruševina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.