open-navfaktor-logo
search
Spektakl u najavi
Treneri Vinko Marinović i Vlado Jagodić najavili derbi Borac - Sarajevo
Derbi susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, bit će odigran u nedjelju u Banjoj Luci, gdje će Borac ugositi aktuelnog prvaka i lidera, te jedinu neporaženu ekipu u dosadašnjem dijelu sezone - Sarajevo.
04.12.2020. u 17:21
get url
text

Vinko Marinović, strateg Bordo tima, svjestan je teži nedjeljnog ispita, ali vjeruje u svoje izabranike.

- Igramo protiv ekipe koja ima zaista kvalitetne igrače i dosta iskustva u svojim redovima, a pogotovo igraju dobro na svom terenu.

I prva utakmica koju smo igrali ovdje, na Koševu (Sarajevo slavilo sa 4:2) bila je kvalitetna, tako da i u Banjoj Luci očekujem da odigramo kvalitetno. Ono što je bitno jeste da moramo biti maksimalno skoncetrisani i taktički disciplinovani. Jer, kao što sam rekao, Borac je kvalitetan, pogotovo na domaćem terenu.

Ukoliko budemo kvalitetni u fazi odbrane i budemo konkretni u fazi napada, mislim da ćemo ostvariti povoljan rezultat - rekao je Vinko Marinović.

Opstimista je i Vlado Jagodić, trener Banjalučana.

- Ovaj susret doživljavamo kao mogućnost da napravimo dobru stvar za sebe. Sve čestitke Sarajevu i mom prijatelju Vinku Marinoviću, ali imamo situaciju da protiv nepobjedivog Sarajeva pokažemo koliko vrijedimo. Imamo tim koji može svakoga pobijediti. Ne bih želio da se okreće na negativnost, ja uvažavam sve rezultate Sarajeva i po meni je to jedan dodatni motiv. I igračima je motiv također, mi smo bili dominantni na domaćem terenu i nastavićemo da igramo tako.

Oni su tim koji se izvuče i kad slabo igra, a očit primjer je prošla utakmica. Kad pogledamo posljednje susrete vidimo da je njihova efikasnost sada u malo manjem obliku, ali zato igraju sigurno. Oni igraju uvijek slično ili isto, i zaista mislim da se susreću dvije jake ekipe. Dvije najefikasnije ekipe također. Ostaje žal što neće moći biti publike, jer mislim da bi navijači imali šta da vide.

Nemamo razloga da kalkulišemo. Uvijek je ovo bio derbi. Imamo lijepu priliku da budemo ti koji će prekinuti njihov niz, jer svaki niz ima kraj. Uradili smo dosta dobrih stvari ove godine, a bilo bi pozitivno kada bi tako i završili golom više od Sarajeva - rekao je Jagodić.

Duel u Banjoj Luci igra se u nedjelju od 17 sati uz direktan prijenos na Arena Sport televiziji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.