open-navfaktor-logo
search
Jakirović otvoreno
Trener Zrinjskog o hibridnom terenima: U Hrvatskoj gotovi za 45 dana, kod nas aljkavost ili ne znaju to raditi
Stadion Pod Bijelim brijegom trebao je biti među prvima na kojem će se raditi hibridni tereni.
06.10.2022. u 11:13
get url
text

Međutim, Zrinjski je zbog nastupa u Evropi odlučio da prolongira radove na stadionu, što se na kraju ispostavilo kao sjajan potez. Prije svega jer do sada nije završen ni jedan teren na kojem su počeli radovi ovog ljeta.

VEZANI TEKST - Borac dobio teren, ostali na čekanju: Od historijskog projekta do povijesnog debakla

Borac, Velež, Sarajevo, Sloboda i Tuzla City još nisu počeli igrati na svojim terenima, iako radovi na stadionima ovih klubova traju mjesecima. Mašine su na stadion u Banjoj Luci ušle 1. juna, na Arenu Rođeni u Mostaru dvije sedmice kasnije, na Tušanj u Tuzli 12. jula, a na Koševu 9. augusta. A fudbal se još ne igra niti na jednom od ovih stadiona...

Probijanje rokova komentarisao je i Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

- Ja samo znam u Hrvatskoj kada su se postavljali hibridi sve je bilo gotovo za 45 dana. Svaki komentar dalje je suvišan. Šta se tu dogodilo, aljkavost ili ne znaju to raditi, nemam pojma - kazao je Jakirović sinoć nakon meča protiv Širokog Brijega, dodavši:

- Mi smo donijeli razboritu odluku, upravo zbog Evrope. Nismo željeli da igramo na gostujućim terenima, nego kući. Još smo i uložili znatna sredstva u stadion da bismo mogli dobiti tu još jednu zvjezdicu jer smo i play-off igrali na svom terenu. Tako da je to jako dobra odluka za nas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.