Kopirao našu legendu: Trener španske Seville poput Alije Brace Hadžiosmanovića

Objavljeno: 14.09.17 u 08:20

Eduardo Berizzo, trener Seville, isključen je sinoć u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola, u kojoj je njegov tim remizirao (2:2) na Anfieldu.

Braco i Berizzo imaju iste metode za "čuvanje" rezultata
Braco i Berizzo imaju iste metode za "čuvanje" rezultata

Nakon utakmice imao je prilično bizarno objašnjenje za crveni karton.

Berizzo je već u prvom poluvremenu upozoren od sudije Dannyja Makkeliea jer je bacio loptu, a onda je istu stvar napravio u drugom poluvremenu pa ga je arbitar poslao na tribinu.

- Bile su to dvije različite akcije. U prvom poluvremenu smo vodili, Liverpool je imao kontranapad i napravio sam nešto što nije uredu. Bacio sam loptu. Pokušao sam ukrasti vrijeme, da zaustavim Liverpool - rekao je Berizzo dodavši:

- Znam da je to bila greška, ali u drugom poluvremenu se dogodila slična situacija kada smo gubili, no odlučio sam opet baciti loptu kako bih se iskupio za ono što sam napravio u prvom poluvremenu. Napravio sam sportski potez, to je bila ista akcija, ali drugačiji kontekst. Možete reći da je nesportski, ali pokušao sam se iskupiti.

- Objasnio sam Kloppu i on je shvatio, ali sudija nije.

Nešto slično svojevremeno je radio legendarni Alija Braco Hadžiosmanović, trener Vrbanjuše, koji bi ubacivanjem lopte u teren "čuvao" aktivan rezultat svog kluba.