open-navfaktor-logo
search
Vinko Marinović
Trener Sarajeva pred derbi sa Željom: U dobroj smo formi, odigrat ćemo najbolje što možemo
Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara igra se u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase.
03.11.2020. u 11:41
get url
text

Radi se u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je trebalo da bude odigran krajem septembra, ali je odgođen zbog nastupa Sarajeva u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Sarajevski klubovi ovaj derbi dočekuju sa prve dvije pozicije na tabeli. Sarajevo je trenutno lider sa četiri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi stekao ubjedljivu prednost nad ostalim ekipama u borbi za odbranu naslova prvaka BiH. 

Sarajevo je, sudeći prema igrama koje pokazuje u ovoj sezoni, favorit u sutrašnjem meču. Trener Bordo tima Vinko Marinović ističe da su igrači u dobroj formi i puni samopouzdanja te se nada da će odigrati kvalitetno svih 90 minuta.

- Ovaj derbi je specifičan jer neće biti publike. No, igrači su maksimalno motivisani, zna se šta znači ova utakmica. U dobroj smo formi, igrači imaju samopouzdanja, spremit ćemo se za tu utakmicu i odigrati najbolje što možemo tih 90 minuta - kazao je Marinović.

Kapiten Krste Velkoski ističe da se sutra sastaju dvije najbolje ekipe u državi, te da očekuje pobjedu svog tima.

- Mi smo u dobroj formi, imamo odličan niz koji želimo nastaviti u srijedu. Idemo na pobjedu, nadamo se pozitivnom rezultatu, a prije svega očekujem dobru utakmicu - rekao je Velkoski.

Susret Sarajevo - Željezničar igra se u srijedu na Koševu od 18 sati i 30 minuta uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.