open-navfaktor-logo
search
Sablić (ne)zadovoljan
Trener Sarajeva: Ostaje žal, trebali smo ovdje utakmicu odvesti na našu stranu
Fudbaleri Sarajevo remizirali su sa Milsamijem u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige.
09.07.2021. u 09:40
get url
text

Bordo tim je na gostovanju u Moldaviji bio bolji, propustio je realizovati i jedanaesterac, ali je meč završen bez pobjednika i bez golova.

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i momci su me stvarno ugodno iznenadili, s obzirom na sve što se u posljednje vrijeme događalo unutar ekipe i oko kluba. Nismo imali ni mnogo prijateljskih utakmica, tako da ni sam nisam znao šta očekivati od ove utakmice - kazao je nakon utakmice Goran Sablić, trener Sarajeva, dodavši:

- Prvo poluvrijeme smo bili jako kvalitetni i dobri, stvorili šest-sedam stopostotnih šansi. Uz to imali smo i jedanaesterac koji nismo realizovali. Ostaje stvarno žal. Drugo poluvrijeme bilo je malo više izjednačeno, ali opet s našom kontrolom. Mislim da smo bili bolji protivnik i da smo već ovdje trebali duela odvesti na našu stranu. Pojedincima mogu biti zadovoljan, svi su ispunili većinu što sam htio. Nedostajala je realizacija, ali ima dosta toga pozitivnog. Želja je da prođemo dalje i vjerujem da možemo to uraditi - poručio je Sablić.

Revanš meč igra se 15. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.