open-navfaktor-logo
search
Samoizolacija
Trener Rijeke preselio na stadion Rujevicu: Napravilu mu apartman, dostavljat će mu i hranu
Simon Rožman i Aleš Kačičnik, trener i pomoćni trener Rijeke, vratili su se prije tri dana iz Slovenije i preselili na stadion Rujevicu.
22.04.2020. u 18:06
get url
text

Njih dvojica će narednih nekoliko dana boraviti u trening kampu NK Rijeka gdje će "oraditi" izolaciju obaveznu zbog pandemije koronavirusa.

- Trenerskom dvojcu su u sky boxevima uređena dva apartmana, praktički dva mala stana odakle će moći nadgledati treninge prve ekipe budući da još deset dana moraju biti u samoizolaciji. Sigurno im ništa neće nedostajati, ako požele zaigrati fudbal na raspolaganju im je nekoliko travnjaka, teretana, sauna, čak ne moraju ni kuhati jer im obroke dostavljaju na portirnicu - pišu Sportske novosti.

Nije rijetkost da igrači imaju svoju sobu na stadionu ili u trening kampu određenog kluba. Dinamo u sklopu južne tribine ima i hotel, ali prava je rijetkost da je neki trener toliki fanatik da useli na stadion kako ne bi propustio nijedan trenutak treninga kojima zbog specifične situacije ne može prisustvovati izbliza. Ovako ih može nadgledati s balkona svoje nove sobe, od epidemiologa su i on i Rijeka dobili dozvolu za to.

Rožman je i inače na Rujevici bio od jutra do mraka, kući je išao praktički samo prespavati, sada će doslovno i spavati na stadionu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.