Trener Reala: Problemi su psihološke prirode, nismo nervozni pred PSG

objavljeno: 09.02.2018. u 22:10

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je da nije nimalo zabrinut u pogledu trenutne forme njegove ekipe, iako u posljednje vrijeme i ne bilježe očekivane rezultate u domaćem prvenstvu.  

- Zanima me samo rad. Ne mogu ja kontrolisati priče koje se o nama plasiraju. Znamo ko smo i šta smo. Stvari se ne odvijaju kako smo mi htjeli, ali znamo da se sve vrlo brzo može promijeniti - rekao je Zidane na konfrenciji za medije uoči utakmice protiv Real Sociedada koja je na programu u subotu.

Istakao je da su trenutni problemi njegovog tima, uglavnom, psihološke prirode, javlja Anadolija.

- Kada stvari idu dobro, pozitivna atmosfera utječe na sve. Tako je i kada stvari krenu po zlu. Nismo pobijedili deset utakmica u nizu i to je problem. Nedostaje nam kontinuitet, ali i dalje smo uvjereni kako tekuća sezona može završiti na pozitivan način. Moramo popraviti psihu. Ne smije nam se događati da sasvim potonemo i ponovno imamo seriju loših rezultata. Nedavno su me pitali zašto nismo nikoga kupili. Razlog je u tome što vjerujem u sadašnju ekipu. Tačno je da smo pod pritiskom, ali svi smo na istom brodu i znamo da možemo uraditi mnogo više - kazao je Zidane.

Uskoro će Real Madrid igrati i dvomeč osmine finala Lige prvaka protiv Paris Saint-Germaina (PSG).

- Nismo nervozni i plašljivi. Pred nama je utakmica koja se iščekuje s nestrpljenjem. Niko ne može predvidjeti šta će se događati u srijedu navečer. Najvažnije je da u trenucima kada nemamo loptu igramo agresivno i da se borimo i kvalitetno branimo - istakao je Zidane.

Poslije 22 odigrana kola La Lige, Real Madrid zauzima tek četvrto mjesto sa 39 osvojenih bodova, uz utakmica manje, dok je Barcelona na čelnoj poziciji sa 58.