open-navfaktor-logo
search
Novi kiks Reala
Trener Reala imao je pomalo smiješan izgovor za poraz od Eibara
Trener Reala uvjeren je kako se sve može ispraviti napornim radom, a zanimljivo je da je kao glavnog krivca za poraz označio premalen teren Eibara
25.11.2018. u 13:15
get url
text
Santiago Solari

Aktuelni prvak Evrope, Real Madrid, jučer je poražen na gostovanju kod Eibara sa visokih 3:0. Bio je to ukupno peti ovosezonski poraz Kraljeva u 13 dosadašnjih kola španske La Lige i prvi poraz ekipe otkako ju je preuzeo Santiago Solari.

Činilo se kako je Santiago Solari spreman preporoditi Real nakon očajnog ulaska u sezonu, ali jučerašnji 3:0 poraz kod Eibara sve je kompromitirao.

Solari je od preuzimanje klupe nakon otkaza Lopeteguiju zaredao s četiri pobjede i zaradio ugovor s kraljevskim klubom do 2021. godine, no sramotan poraz u gradu od tek 27.000 stanovnika novi je težak udarac Realu koji je pao na šesto mjesto i za vodećom Barcelonom zaostaje pet bodova.

Trener Reala uvjeren je kako se sve može ispraviti napornim radom, a zanimljivo je da je kao glavnog krivca za poraz označio premalen teren Eibara!

- Očito je da nismo bili dobri, ali sve se može spasiti. Ne želim nikoga okriviti jer smo prethodno upisali četiri pobjede pa se samo moramo vratiti takvim nastupima - rekao je Solari, te dodao:

- Ne mislim da smo došli ovdje s krivim stavom. Najveći problem je bio u tome što smo gubili mnoge duele jer je teren premalen, nismo se mogli nositi s time.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.