open-navfaktor-logo
search
Januarski poklon
Trener Milana o Zlatanu Ibrahimoviću: Nikada mu nije dosta pobjeda
Očekuje se da 38-godišnji švedski napadač zaigra za Rossonere već u ponedjeljak protiv Sampdorije
05.01.2020. u 12:42
get url
text

Stefano Pioli, trener Milana, izjavio je da je veoma važno da ekipa na pravi način upotrijebi veliko pojačanje Zlatana Ibrahimovića i da u svaku utakmicu ulaze veoma motivisani, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da 38-godišnji švedski napadač zaigra za Rossonere već u ponedjeljak protiv Sampdorije.

Pioli vjeruje da je Ibra već sada unio ogroman optimizam i želju za pobjedama u cijeli tim.

- Ibrahimoviću nikada nije dosta pobjeda, ima harizmu i nikad nije prestao da poboljšava ili nadograđuje svoju igru - kazao je italijanski trener za Gazzetta dello Sport.

Istakao je kako je Ibrahimović veliki januarski poklon cijelom kolektivu Milana.

- Sada je važno da ga upotrijebimo na pravi način, a ne da ga koristimo samo kao štit. Niko ne pobjeđuje sam. Ibra je Ibra, ali moramo naučiti da budemo Milan - rekao je Pioli te dodao da je vrlo važno da ekipa bude motivisana u svakom meču.

- Moramo imati uvjerenje i odlučnost koja nam je nedostajala mnogo puta. Ibra izgleda vrlo motivisan, razgovarali smo. Ideje i rješenja proizlaze iz dijaloga - kazao je Pioli.

Iskusni napadač potpisao je s Milanom ugovor do kraja sezone, vrijedan tri miliona eura, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu.

Ibrahimović je igrao za Milan od 2010. do 2012. godine i postigao 56 golova, uz 24 asistencije u 85 utakmica, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje posljednjeg 18. scudetta 2011. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.