open-navfaktor-logo
search
Napetost raste
Trener Dinama o krizi u Ukrajini: Ne bojim se nikoga, izaći ću s ekipom na teren u svakom dijelu zemlje
Rumunski fudbalski stručnjak i trener ukrajinskog prvoligaša Dinama iz Kijeva Mircea Lucescu izjavio je kako su optužbe da svoj klub drži u Antalyji zbog napetosti s Rusijom potpuno izmišljene.
15.02.2022. u 10:49
get url
text

Ekipa Dinamo trenutno se nalazi na zimskim pripremama u turskom gradu, a Lucescu se u razgovoru za Anadolu Agency (AA) osvrnuo na tvrdnje o tome da ekipu čuva u Turskoj.

Podsjetio je kako su ovo treće zimske pripreme Dinama u Antalyji, te kako je program priprema dogovoren još prije tri mjeseca. Prvi dio priprema obavljen je od 17. januara u španskom Alicanteu, da bi ekipa potom 31. januara stigla u Tursku.

Kazao je kako je zadovoljan obavljenim pripremama u Antalyji.

- Prethodnih godina moj izbor kampa uvijek je bio u Antalyji. Igramo prijateljske utakmice sa ekipama iz Srbije, Crne Gore i Kazahstana. Drugi kamp završio je 10. februara i ekipa se vratila u Ukrajinu na tri dana. Ovaj program je već odavno najavljen i na klupskim stranicama. Ponovno smo počeli s radom 13. februara u Antalyji i tu smo do 22. februara - pojasnio je Lucescu.

Upitan za navode medija da svoj klub "čuva" u Antalyji zbog aktuelnih napetosti između Ukrajine i Rusije, Lucescu je odgovorio kako to nije istina, odnosno kako je to "lažna vijest jednog rumunskog novinara".

Iskusni fudbalski stručnjak još jednom je podvukao kako na njegovom dnevnom redu nema rata.

- Igrat ću sa svojom ekipom na teren u svakom dijelu Ukrajine. Tokom 2014. u Donjecku do posljednjeg sam trenutka bio na čelu ekipe. Ne bojim se nikoga i nije me strah. Nije tačno da Dinamo Kijev neće napustiti Antalyju do daljnjeg. Nakon što završimo pripreme, vraćamo se u Kijev. Raspored kampova utvrđuje se tri mjeseca unaprijed. Naš posao je učiniti fudbal lijepim - zaključio je Lucescu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.