open-navfaktor-logo
search
Zeničani optimisti
Trener Čelika uzbuđen zbog prvog susreta s Robijašima, na pobjedu protiv Sarajeva
Vjerujem da će atmosfera na stadionu biti kakva se rijetko viđa na našim terenima, kazao je mladi reprezentativac Vrhovac 
26.07.2019. u 11:07
get url
text

Čelik će nakon trijumfa na Pecari protiv Širokog Brijega, kojeg su u 1. kolu porazili s 1:0, u nedjelju na svom terenu u 2. kolu BHT Premijer lige ugostiti aktuelnog prvaka Sarajevo.

Zeničani su prošle sezone na svom terenu protiv Bordo tima odigrali utakmicu bez golova, ali u nedjeljni meč ulaze s puno više optimizma, o čemu govori i podatak da su u prodaju pustili svih 13.000 ulaznica.

- Ostvarili smo dobar rezultat u važnoj utakmici u Širokom, gdje smo osvojili tri boda i to je bio dobar početak za nas. Nadamo se uspjehu i protiv Sarajeva - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Hasan Özer.

On je upozorio kako moraju ostati čvrsto s obje noge na zemlji, jer nije važno kako ste počeli neko kako ćete završiti sezonu.

- Ovo će biti moj prvi susret u prvenstvenom meču s navijačima Čelika i zbog toga sam jako uzbuđen. Vjerujem da će stadion biti pun i da će navijači doći da nas podrže protiv Sarajeva - istakao je Özer.

Što se tiče ekipe Sarajeva, zenički trener kazao je da je gledao njihove evropske nastupe i meč protiv Zrinjskog, u kojima je primjetio da su vrlo disciplinovana ekipa.

- Bez obzira na neke povrijeđene igrače, oni će izaći sa 11 igrača, kao i mi. Učinit ćemo sve da pobijedimo - najavio je Özer, koji je dodao kako još nije odlučio u kojem će sastavu istrčati jer svi igrači imaju pravo nastupa.

Do utakmice, podsjetio je, imaju još dva treninga.

- Sve utakmice će za nas biti teške pa i ova protiv Sarajeva, ali najvažnije je da mi damo svoj maksimum. Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo, ali ovo je fudbal i moramo biti spremni na svaki ishod - kazao je Özer.

Jedini mladi reprezentativac BiH iz redova Čelika, stoper Vedran Vrhovac, najavio je kako će mali detalji odlučiti o pobjedniku meča, ali da se nada da će to biti oni.

- Vjerujem da će atmosfera na stadionu biti kakva se rijetko viđa na našim terenima. Pozvao bih navijače da dođu i budu naš 12. igrač - kazao je Vrhovac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.