Čelik i bijeljinski Radnik jedini su premijerligaši koji su jučer ispali već u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a fudbaleri zeničkog kluba pretrpjeli su pravu katastrofu u Kaknju kod federalnog ligaša Rudara, od kojeg su izgubili rezultatom 0:3.

Rudar se, kao i dosta puta u prošlosti, ponovo pokazao kao "tvrd orah" za Zeničane, ali novi trener Čelika, hrvatski stručnjak Marko Babić, nakon današnjeg treninga ističe da je sva odgovornost za ispadanje na njemu i njegovim saradnicima, koji su birali igrački kadar.

- Znali smo da će biti teško, naravno da nismo znali da će to baš tako izgledati. Ali širom su nam se otvorile oči, kao i svima koji su bili na stadionu. Mislim da smo svi mogli vidjeti s kojim kadrom raspolažemo, a što nam je trebalo da dobijemo cjelokupnu sliku - kaže Babić, koji je u prvenstvenoj pauzi preuzeo tim Čelika pa se još upoznaje s mogućnostima svojih igrača.

-Naravno da nije ugodno nijednu utakmicu izgubiti, tako ni u Kupu, ali mi se moramo orijentirati za prioritete koje imamo. Da skupimo svoje redove i da tamo, gdje treba da budemo, budemo pravi. Sada smo malo pametniji - smatra Babić.

On dodaje kako sada mogu od onoga što imaju stvarati najbolje i pokušati ostvariti što bolje rezultate u nastavku sezone u BHT PLBiH.

-Ne smijemo zaboraviti, ne smijemo sada padati u negativu, jer mi smo, nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede i bez ijednog datog gola na svom terenu, u prošlom kolu pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja (1:0). Sve ide polako, ne može ništa preko noći, ali mi smo tu i pokušat ćemo dizati Čelik što se dalje i više može - kaže Babić.

Napominje kako su svi igrači, osim Enia Zilića, koji jedini, kako kaže Babić, ima i pravo da im nešto prigovori, dobili priliku u protekle dvije utakmice. Sada, kaže on, mogu znati s kim idu u borbu i "sve maske su pale", ali niko nije definitivno otpisan iz konkurencije.

-Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti te da li smo ili nismo bili u pravu, ali sada znamo s kim se možemo potući. Očekuju nas četiri utakmice, koje su naše četiri utakmice istine i nema mjesta laganju. To su naši ispiti, naše istine, da vidimo da li mi pripadamo ili ne pripadamo tom dijelu. To su velike borbe. Prva nas čeka već u nedjelju, na gostovanju kod Zrinjskog - podsjeća Babić, koji najavljuje da će za Mostar krenuti već u subotu.

Suspendiranih igrača zbog kartona nema, ali tek treba vidjeti da li su udarci koje su zadobili neki igrači takve prirode da će ih udaljiti iz konkurencije za tim protiv Zrinjskog.